arjan nijenhuis uit lemele maakt het beste ijs van nederland

Dat meldt RTV Oost.

De eerste Nederlandse vakwedstrijd van de Gelato World Tour werd gisteren gehouden in Zandhoven. Nederlandse ijsmakers streden om titel ‘beste ijsmaker van Nederland’. De jury lette daarbij op smaakcombinatie, structuur, presentatie en opmaak van het ijs. De Lemeler ijsmaker Arjan Nijenhuis van Nijenhuisijs won. Het rozenijs viel in het bijzonder in de smaak.

”Ik dacht: ik ga rozenijs maken voor valentijnsdag”, laat Nijenhuis weten aan RTV Oost. “Ik heb verse rozen gekookt en gemixt met de melk. De smaak van de rozen is nu terug te vinden in de basis van het ijs en is mooi gebalanceerd.”

Europa
In juni 2017 zal Nijenhuis samen met de nummer twee strijden tegen andere bekroonde Europese ijsmakers. Uiteindelijk mag één van de twee Nederlandse ijsmakers door naar de wereldfinale in Rimini (Italië) in december. De nuchtere Nijenhuis is duidelijk over zijn tactiek: ”Ik probeer gewoon het beste van het beste te maken. Verder niks.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.