Home / archiefcentraal / afschaffen por regeling schaadt vertrouwen in politiek

afschaffen por regeling schaadt vertrouwen in politiek

“Veel afspraken maak je op vertrouwen. Met je buren, vrienden, familie, gezin en partner. Je moet elkaar kunnen vertrouwen met het lenen van spullen, het oppassen op elkaars kinderen. Iets in vertrouwen vertellen.

Ook in de zakelijke wereld moet er eerst het vertrouwen zijn, voordat je überhaupt zaken met elkaar doet. In de landbouw is dat niet anders.

Maar nu: Wederom heeft de politiek volkomen onverwacht een beslissing genomen waardoor mijn vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt is gezakt.

Ditmaal zijn de koplopers in onze mooie pluimveehouderij en varkenshouderij het slachtoffer. Mensen die vele euro’s hebben geïnvesteerd in innovaties met betrekking tot mestverwerking. (Iets wat de politiek graag wil).

Nu heeft de politiek plotseling,zonder enige signalen vooraf, besloten om de zogenaamde ‘POR-regeling’ per 1-1-2018 af te schaffen. Deze regeling houdt in dat [KVdT1] mag worden uitgebreid. Voorwaarde is dat de mest 100% wordt verwerkt op een verantwoorde manier en buiten Nederland wordt afgezet.

Een dergelijke investering doe je niet voor de komende drie jaar maar voor de komende tien tot twintig jaar! Boeren die hierop de laatste jaren dus hebben geïnvesteerd in duurzame uitbreiding, worden geschoffeerd door dit ad hoc beleid van de regering. Lange termijn visie is een kreet die ze in Den Haag niet kennen.

De toekomst van je bedrijf is zo van de één op de andere dag onzeker.

Vertrouwen in de politiek? Nou bij mij voor de zoveelste keer niet!

Groeten, een verontruste pluimveehoudster.”

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.