achteraf kijkt men een koe in de kont

Afkomstig uit uit de boerenstand heb ik niet erg veel op met allerlei milieu en dieren welzijn activisten maar bij deze maatregel krijg ik wel het nostalgische gevoel dat varkens in het stro en buiten in de modder horen, kippen buiten moeten kunnen scharrelen en dus ook koeien met horens in de wei horen te wandelen.

Tegelijkertijd realiseer ik me ook terdege dat ook de vooruitgang in de veehouderij niet stilstaat, maar ook, ondanks het beeld van de bio-industrieel wat van de huidige boer geschetst word, boeren nog steeds een hart hebben voor hun dieren en omgeving.

Realiteit is ook dat al die nostalgische plaatjes, door allerlei economische oorzaken, zeker niet gaan bijdragen aan een goed renderend veebedrijf, wat in de huidige tijd al bijna een onmogelijke opgave is.

Naast de verplichte weidegang speelt namelijk ook nog de door de Brusselse dictatuur opgelegde vermindering van de veestapel waarbij door de Nederlandse loopjongens van Brussel heel hard word geroepen dat voor de veehouders wel een heel riante opkoop regeling is getroffen.

Maar ik denk dat er, ook in ons mooie Dalfsen, aan keukentafels waar beslissingen zijn genomen die in elk ander bedrijf een volledige raad van commissarissen op de been brengen, heel wat af gejankt is over de vraag of men moet stoppen met het bedrijf wat soms al generaties lang in de familie is.

Het meest verbazende is dan wel dat diezelfde Tweede Kamer wel akkoord gaat met de ratificatie van een verdrag met een door en door corrupt land als de Oekraïne, ondanks dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking daar een duidelijk NEE tegen heeft laten horen!

Een land waar men het woord dierenwelzijn niet eens kent, de kalverboxen en legbatterijen die hier allang verboden zijn daar nog vol op in bedrijf zijn, bovendien zullen de goedkope importen uit die Oekraïense bio-industrie onze Nederlandse definitief de nek zullen omdraaien omdat er simpelweg niet tegen te concurreren is.

Al met al vrees ik dat we straks in Dalfsen ondanks de verplichte weidegang maar weinig koeien in de wei zullen zien lopen als we dit klakkeloos accepteren.

15 maart is dan wellicht de datum te laten zien waar ons hart ligt…..

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.