zendelingen uit laag zuthem voor 8 jaar naar australie

Acht jaar je oude vertrouwde kikkerlandje achterlaten, je moet het maar durven. Wilfred en Harriëtte dachten er lang over na. “Maar we geloven dat God ons een plekje geeft in Arnhemland”, vertelde Hariëtte vlak voor vertrek tegenover NPO2.

Arnhemland is een gebied in Australië, vernoemt naar een Nederlands schip. Het is tweeënhalf keer zo groot als Nederland, maar heeft geen verharde wegen. De mensen die er wonen – aboritionals – zijn arm.

Vliegen
Om die mensen te helpen heeft het Sallandse gezin zich aangesloten bij Mission Aviation Fellowship, kortweg MAF. Die organisatie helpt met vliegtuigen mensen in dit soort arme, afgelegen gebieden bereikbaar te maken voor hulp en het evangelie. Tijdens regenseizoen staat daar alles onder water en is verkeer via lucht dus heel belangrijk.”

Wilfred gaat vliegen en Harriëtte ontfermt zich over de kinderen kinderen. Beiden zijn daar goed op voorbereid. “We hebben een speciale Bijbelschool voor zendelingen gevolgd in Engeland. Daar hebben we geleerd hoe mensen te vertellen over God, maar ook praktische dingen zoals hoe je een auto repareert of het haar van je kinderen knipt.”

Afscheid
Gisteren was dan het moment daar: de dag van vertrek. Een laatste kus of knuffel en een traan. “Afscheid nemen is niet leuk, maar we kijken hier heel erg naar uit”, gaf Harriëtte van tevoren al aan. “Ik zie het meeste uit naar het ontdekken van de nieuwe cultuur, hier deelgenoot van worden en mensen leren kennen.”

Wat ze aan Nederland het meest gaat missen? “Familie en vrienden. Ik dacht even aan oliebollen, maar die kan ik daar ook wel maken!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.