werkgroep oude ambachten luistert open zaterdag op

De Werkgroep Oude Ambachten uit Kampen komt de open dag opluisteren. De leden ervan zullen demonstraties geven van inmiddels (bijna) verdwenen ambachten. Zo kunt u zien hoe tassen en beursjes in grootmoeders tijd gemaakt werden. Daarnaast komt ook het zogenaamde Groenlandse naaldwerk aan de orde.

Nieuw is ook de mogelijkheid om digitaal te zoeken in de archieven van het Kadaster. Interessant als je de historie van een huis of boerderij wilt nagaan. Vanaf 1832 is er een registratie van de achtereenvolgende eigenaren. De vereniging heeft een abonnement op het Kadaster zodat deze historische gegevens voor leden en belangstellenden beschikbaar zijn.

Uiteraard is het mogelijk scans te laten maken van oude foto’s, dia’s, negatieven of oude documenten. Breng ze mee bij uw bezoek aan de open zaterdag en er wordt ter plekke een scan gemaakt. De oude beelden kunnen voor anderen interessant zijn! Laat het oude beeldmateriaal niet verloren gaan. Heeft u oude films of videobanden van interessante gebeurtenissen in het verleden? Ook die zijn welkom en kunnen gedigitaliseerd worden.

Het bezoek aan de open zaterdag is gratis. Koffie en thee zijn voor een klein bedrag verkrijgbaar. Bezoekers zijn vanaf tien uur tot half vier welkom in het “Tivoli”-gebouw van scholengemeenschap De Landstede, Zwolsestraat 63, ingang tegenover sporthal Tijenraan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.