video een duik onder het ijs in raalte

RTV Oost meldt dat eerst met een motorzaag een sleuf in het ijs werd gemaakt zodat de duikers onder water konden. Even verderop werd er een wak gemaakt, waar de duikers naar toe moesten zwemmen. Via seinlijnen en gestamp op het ijs werd de weg gewezen.

Hoewel het water niet diep is, waren er strenge veiligheidsmaatregelen. De duikers waren via een lijn verbonden aan helpers op de kant. Dat was niet overbodig want één van de duikers wist het wak niet te vinden en werd via de lijn terug naar de kant gehaald. Later wist hij de juiste plek wel te bereiken.

“Ik heb rivierkreeftjes en een grote snoek gezien. Die zal het wel erg koud hebben”, zei duiker Jan Westerik. “Ik heb het niet koud. Een pak doet wonderen.”

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/nCM80cEIoQc”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.