verantwoord en betrokken ondernemen met de raalter uitdaging

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep worden ‘oude rotten’ en ‘jonge honden’ genoemd.

De ‘oude rotten’ zijn ervaren ondernemers/werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen. De ‘jonge honden’ vinden het leuk om zaken tot stand te brengen.

Maatschappelijke betrokkenheid
“Als de Raalter Uitdaging willen wij Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren. Wij willen samenwerkingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties tot stand brengen die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Door maatschappelijk betrokken te ondernemen tonen bedrijven hun lokale betrokkenheid.”

De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (geld) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in onze gemeente te verbeteren.

Werkwijze
De formule is simpel, maar sterk. Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij het team van de Raalter Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd tijdens de bijeenkomst van de Matchgroep. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken aan welk bedrijf het verzoek wordt gedaan om mee te werken aan het project.

Wat kun je als bedrijf doen?
Als bedrijf kun je je betrokkenheid op een praktische en passende manier tonen. Hiermee draag je je steentje bij aan de lokale samenleving. Je kunt als bedrijf met je personeel samen optrekken om een goed doel te ondersteunen. Dit bevordert niet alleen de interne teamspirit, maar het is ook een kans om het contact met de directe omgeving te versterken.

Wat kun je als maatschappelijke organisatie doen?
Als stichting of vereniging kun je een aanvraag indienen. Dit kan een aanvraag zijn voor één specifiek project, maar ook voor lopende projecten. Soms kunnen stichtingen of verenigingen zowel ontvanger als aanbieder zijn. Bijvoorbeeld als zij aangeboden materiaal door willen spelen naar andere stichtingen en/of verenigingen. Je kunt je vraag (of aanbod) kenbaar maken via info@Raalteruitdaging.nl

Activiteiten
Om zo veel mogelijk matches te maken, zijn er verschillende activiteiten ontwikkeld waarmee de Uitdaging maatschappelijke organisaties en ondernemers verbindt en activeert. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod staat daarbij centraal, ook wordt hergebruik gestimuleerd. Al deze werkvormen worden gecoördineerd door de ‘Jonge Honden’. Per Uitdaging worden diverse onderdelen opgepakt.

  • De Beursvloer
  • De Klussenbank
  • De Kledingbank
  • De Pandenbank
  • De Spullen- en de Cadeautjesbank
  • De Hulpbank
  • De Huisraadbank
  • NL DOET

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op http://raalteruitdaging.nl/ of mail naar info@Raalteruitdaging.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.