succesvolle aftrap bio beurs 2017 met bomvolle beursvloer

Veel jeugdige belangstelling 

Met een bomvolle beursvloer en ruim 4000 bezoekers spreekt Paulien Veerman, projectleider van de Bio-beurs, van een geslaagde eerste dag . “Fantastisch om te zien dat er zo veel animo is voor de biologische sector. Ook zien we dit jaar heel veel jongeren op de Bio-beurs. Mooi dat die zoveel belangstelling hebben voor deze bloeiende sector.”

Professionals kunnen inspiratie op doen bij de meer dan 350 bedrijven en exposanten op de beursvloer. Ook zijn er ruim 75  inhoudelijke workshops, verspreid over de 2 dagen. Op het Foodplein is weer een verrassend programma met live cooking en mooie  masterclasses van topkoks. Hiernaast zijn er diverse themapleinen ingericht, bijvoorbeeld het streek –en kennisplein. 

De Bio-beurs gong

Matthijs Bierman, directeur van de Triodos bank, opende met een ferme slag op de Bio-beurs gong de eerste dag. Hij noemde ondernemers in de biologische sector de “kampioenen van de verandering”.  Het restaurant van de Ijsselhallen doet volop mee aan deze verandering en  is voor de duur van de Bio-beurs volledig biologisch. Hiermee is het eerste biologische pop-up restaurant van Nederland een feit.

Thema Bio-beurs  2017: Groen bloeit

De snelle groei van biologische voeding brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Is er voldoende biologisch aanbod? En waar komt dat vandaan? Wat betekent opschaling voor de relatie boer-consument? Daarom is het thema van Bio-beurs 2017: ‘Groen bloeit’. Miriam van Bree legt uit: “Het thema omschrijft heel goed de uitdagingen van deze tijd. Eigenlijk is het thema tweeledig, namelijk biologisch bloeit: de enorme groei zorgt voor vragen op het gebied van grondstoffen, omschakelen en prijzen. De andere kant van het thema is de wereldwijde groei van groene en duurzame initiatieven, en hoe we hier als biologische sector op in kunnen spelen. 

Hét (biologisch) evenement van het jaar!

De Bio-beurs is dé plek om potentiële klanten, Nederlandse collega’s en nieuwe relaties te ontmoeten. Van boer tot bord: iedereen met een professionele interesse in biologische voeding is aanwezig. Uiteraard zijn ook ondernemers die zich oriënteren op biologisch van harte welkom.

Meer informatie over het programma vindt u hier. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.