ruim honderd potentiele brandweervrijwilligers

De sollicitanten die door mogen in het traject, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als ze door die ronde heenkomen, volgen er twee testen om te kijken of de kandidaten fysiek en mentaal voldoende zijn toegerust voor een functie bij de brandweer.

Hierna wordt een definitieve selectie gemaakt en dan ondergaan de vrijwilligers in spé nog een verplichte aanstellingskeuring. Met deze keuring is te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. Als de kandidaat de hele selectieprocedure goed doorloopt, wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de opleiding Manschap A.

Maak jij het uit?
Op 1 november 2016 ging de derde regionale wervingscampagne van Brandweer IJsselland van start. Belangstellenden konden tot en met afgelopen zondag, 15 januari, solliciteren voor een functie bij een van de brandweerposten in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Heeten, Heino, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Staphorst, Steenwijk, Welsum, Zwartsluis of Zwolle.

Regionaal is via social media aandacht gevraagd voor de functie Manschap A. Daarnaast hielden de posten zelf ook acties om het werk van de brandweer te laten zien of om vragen te beantwoorden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.