rick winter

De code oranje die het KNMI afgelopen weekend uitgaf loog er niet om: Vooral in het oosten kon extreem weer optreden, mogelijk in dien mate dat het ‘maatschappij-ontwrichtend’ was. Er werd streng aan toegevoegd dat we niet naar buiten moesten gaan als het niet per se noodzakelijk was.

Mijn schoonzus uit Canada kwam drie dagen lang niet meer bij van het lachen. Ze vroeg zich af wat er in ons land gaat gebeuren als er tien centimeter sneeuw valt. Ik vertelde haar dat er dan zeer waarschijnlijk totale paniek uitbreekt. Code zwart zal worden aangekondigd. We plunderen supermarkten en sluiten ons drie maanden op in huis met blikken knakworsten en bruine bonen.

Wat ik zelf nogal grappig vond, was dat het woord Elfstedentocht ook weer viel. Maar daarvoor moet het volgens wijze mannen eerst tien nachten achter elkaar minimaal tien graden vriezen en mag het overdag niet boven nul uitkomen. Dat betekent dus ook dat onze maatschappij dan minimaal tien dagen ontwricht is en dat naar buiten gaan uit den boze is. Ga maar vast hamsteren.

Het sneeuwballengevecht buiten heeft een half uur geduurd. Toen gooide mijn zoon per ongeluk een sneeuwbal iets te hard tegen de wang van mijn dochter. Het was huilen geblazen en ik mocht het weer oplossen met warme chocolademelk en kusjes. Had het KNMI toch gelijk. Binnen blijven is het allerbeste.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.