rick geen zin

Met heel veel tegenzin heb ik geprobeerd een klein beetje zin te maken. Ik ging op zoek naar een onderwerp en las dat we tijdens het aftellen voor het nieuwe jaar geluk hebben gehad. Er is namelijk een schrikkelseconde ingevoerd, maar bij ons was dat pas na middernacht, om 0.59.59 om precies te zijn.

In IJsland hadden ze meer pech. Daar werd die extra seconde om 23.59.59 ingevoerd. In plaats van 0.00.00 werd het daar namelijk eerst nog 23.59.60. En waar de klok dus stiekem die extra seconde inlaste, telden de meeste IJslanders stug door naar nul waardoor velen elkaar een seconde te vroeg gezoend hebben.

Ik zou er als IJslander flink de pest over in hebben. Dat aftellen naar het nieuwe jaar is namelijk niet zomaar iets. Daar leef je de hele avond naar toe. Je eet oliebollen, wordt dronken bij de vuurkorf en telt de laatste tien seconden samen met vrienden en familie af naar het nieuwe jaar. Zo hoort het te gaan en dat hoort gewoon goed te gaan.

Toen ik het allemaal las, schaamde ik me eigenlijk een beetje. Ik zit een partijtje lamlendig te doen terwijl ze in IJsland na de aswolk en het omvallen van de Icesave-bank opnieuw waren getroffen door pech. En ik? Ik heb mijn vriendin gewoon precies op tijd gekust. Niets aan de hand dus. Gelukkig nieuwjaar!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.