raaltenaar kan e spits van fc twente worden

Een korte uitleg is allereerst wel op z’n plaats, want het e-gamen is nog relatief nieuw. De Eredivisie lanceert binnenkort een volledig nieuwe competitie voor de haar clubs: de E-Divisie. Hier gaan gamers van alle achttien clubs virtueel strijden om het kampioenschap in het spel FIFA 17 Ultimate Team. Er zal straks parallel aan de Eredivisie een virtuele E-divisie worden gespeeld, compleet met kampioen, schaal en kwalificatie voor het Europees kampioenschap, zeg maar de E-Champions League.

Ajax en PSV presenteerden onlangs hun ‘e-spits’, de gamer die hun club gaat vertegenwoordigen bij eSports-competities zoals de E-Divisie. Ook FC Twente is nu volop op zoek naar een geschikte speler.

Tweede van de 240
Zaterdag werd hiervoor een kwalificatietoernooi gespeeld in de Grolsch Veste. 240 spelers kwamen eropaf, Merwin liet er maar liefst 238 achter zich; hij werd tweede. Met die plek binnen de top 8 is hij direct verzekerd van een sollicitatie bij de club. Door het uitgeven van vier wildcards zijn er nu in totaal twaalf kanshebbers om ‘e-spits’ te worden.

Er kan bovendien gestemd worden op ieders favoriete e-gamer, waaronder dus de Raaltenaar. Die stemmen kunnen hem een stapje voorsprong geven op de concurrentie. Na de stemronde worden alle twaalf deelnemers dinsdag weer verwacht bij het stadion van Twente. Stemmen kan hier.

De E-Divisie, wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, start op 6 februari.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.