raalte over zitmaaiers we willen de meest milieuvriendelijke

De aanschaf ging via Europese aanbesteding. “Wij waren van mening dat we binnen die regels de inschrijving van de partij die de voorlopige gunning heeft ontvangen niet naast ons neer konden leggen”, aldus een woordvoerder.

“De eis in het aanbestedingsproces was dat de maaiers aan de wet- en regelgeving op het gebied van milieu-uitstoot moesten voldoen. Wat die eis precies is kan verschillen per type maaier en aanbieder. De voorlopig gegunde partij heeft een maaimachine aangeboden die met een verkregen ontheffing voldoet aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van milieu-uitstoot. Hiermee volstaat de voorlopig gegunde partij naar inzien van de gemeente aan de eis in de aanbesteding en was het niet mogelijk om het aanbod ter zijde te leggen.”

Dat bleek geen goed standpunt. De rechter oordeelde anders.

Raalte is een gemeente die zich voorstaat op duurzaam gedrag. We vroegen de gemeente daarom ook of een grasmaaier met zo weinig mogelijk uitstoot niet per definitie economisch voordeliger is. Want als je duurzaam bent, denk je immers aan de lange termijn. “Dat hangt af van de prijs van de maaimachine”, aldus de gemeente.

Raalte beraad zich nu op vervolgstappen in dit proces.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.