raalte bundelt probleemaanpak met kr8plan

Alle organisaties op het gebied van zorg, jeugdzorg, werk en inkomen, welzijn en de gemeente Raalte werken met deze nieuwe aanpak via het Kr8plan. Zo’n plan wordt samen met de inwoner gemaakt. Hierbij wordt het principe ‘één gezin, één plan, één regisseur’ gehanteerd. Onderdeel van dit plan is dat de eigen kracht van inwoners en hun (sociale) netwerk wordt gebruikt en versterkt.

Kr8 van Raalte
De Kr8 van Raalte betekent dat iedereen zo goed mogelijk mee kan blijven doen in de Raalter samenleving. Kr8 van Raalte staat voor een aanpak die aansluit bij de kracht van de samenleving: de kracht van de inwoners, hun sociale netwerk én professionals samen wordt benut voor het oplossen van (hulp)vragen of problemen.

Een Kr8plan is een plan dat de inwoner en professionals samen maken als een inwoner ondersteuning nodig heeft. De inwoner heeft zelf de regie over zijn eigen plan. In het Kr8plan staan afspraken over wat de inwoner zelf kan doen om de vragen of problemen op te lossen, bijvoorbeeld vanuit het eigen sociale netwerk (vrienden, familie en buren). En wat er daarnaast nodig is aan ondersteuning door de gemeente of een andere professional. Ook over het delen van informatie worden samen met het gezin goede afspraken gemaakt.

Eén regisseur
In het plan wordt één regisseur als aanspreekpunt aangewezen, deze regelt de samenwerking tussen de hulpverleners en is contactpersoon voor de inwoner en alle betrokkenen. Medewerkers van de organisaties die meewerken aan het Kr8plan volgen heel 2017 een scholingsprogramma om te leren op dezelfde manier te werken en samen te werken.

De organisaties die meewerken binnen het Kr8 plan zijn: Gemeente Raalte, De Kern, MEE IJsseloevers, Landstede Welzijn, Carinova Mantelzorgondersteuning, Evenmens, Vriendendiensten Deventer, Humanitas en Vluchtelingenwerk. Met andere zorg- en welzijnsorganisaties wordt de samenwerking binnen het KR8plan nog besproken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.