raalte blijft stil na wob verzoek inzake onterechte bouwleges

Hans de Kort trok aan de bel na een artikel in de Volkskrant hierover. Ook Egbert den Daas van Lokaal Alternatief stelde schriftelijke vragen aan het college. De vraag is namelijk of er in de gemeente Raalte bestemmingsplannen zijn die ouder zijn dan tien jaar. De volgende vraag is of hier ook onterecht bouwleges zijn geïnd.

Wob-verzoek
Hans de Kort diende zelfs een Wob-verzoek in; hij wil een lijst met alle bestemmingsplannen van de gemeente Raalte, inclusief de relevante gegevens omtrent hun ouderdom. Het verzoek deed hij op 23 december 2016.

Echter, de gemeente heeft nog altijd niet gereageerd. “Dit stelt me teleur, temeer omdat het hier slechts om enkele muisklikken gaat”, schrijft De Kort in een tweede brief waarin hij het Wob-verzoek herhaalt. “Er moet immers een lijst zijn waarop die gegevens staan vermeld. Zonder zo’n overzichtelijke lijst is controle op overschrijden van essentiële termijnen immers bijna onmogelijk.”

De gemeente had binnen de termijn van vier weken moeten reageren, maar heeft dit nagelaten. De Kort verzoekt daarom de gemeente alsnog de gevraagde informatie op korte termijn te verstrekken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.