pvda vindt structuurvisie olst wijhe wat bleekjes

Raadslid René Leber noemde de visie eerder deze week ‘wat bleekjes’. “Bleek op het terrein van zelfredzaamheid, bleek als het gaat om de intensieve veehouderij, bleek als het gaat om de energie-opgave.”

Verder wil de PvdA dat er vaart wordt gemaakt met het oplossen van de verkeersproblemen in Olst. “Alle politieke partijen hebben zich uitgesproken voor een oplossing. Het is niet goed voor het vertrouwen in de politiek als wij nu opnieuw zaken voor ons uit gaan schuiven. Wij kunnen geen stippen op de horizon blijven zetten”, aldus Leber. De PvdA neigt hierbij naar de noordelijke variant al kent elke oplossing zijn nadelen. “Voorop staat het belang van de fietsers en voetgangers”.

Volksgezondheid
Verder wil de PvdA in de structuurvisie opgenomen hebben dat het thema volksgezondheid leidend wordt bij afgeven van uitbreidingsvergunningen voor milieubelastende bedrijven. De PvdA vindt ook dat het college moet onderzoeken of het mogelijk is om de belemmeringen die er zijn voor ‘inwoning’ weg te nemen. Dit om de zelfredzaamheid van de inwoners te bevorderen. De PvdA acht de plaatsing van windmolens op het grondgebied onontkoombaar. Alleen dan is het mogelijk om de energiedoelen te halen. De PvdA stelt wel als voorwaarde dat de inwoners meedelen in de opbrengsten van de windmolens. “Lokale initiatieven verdienen voorrang”, aldus René Leber.

De structuurvisie komt in het voorjaar opnieuw op de agenda van de gemeenteraad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.