poll overlast door houtkachels

Handhaven is nu lastig voor gemeenten. Landelijk zijn er wel normen voor de uitstoot van fijnstof en stikstof. De gemeenten hebben echter nu onvoldoende juridische mogelijkheden om  hierop te kunnen handhaven. Vanaf de inwerkingtreding van de Omgevingswet in 2019 wordt de aanpak van het hout stoken een gemeentelijke bevoegdheid en krijgen gemeenten lokale afwegingsruimte via het omgevingsplan en de Algemene Politieverordening.

Het blijft dus vooralsnog de verantwoordelijkheid van de stoker. Maar kan deze die verantwoordelijkheid wel aan? De briefschrijver ziet dat dat nog dikwijls niet het geval is. Maar er reageerden ook mensen die vonden dat hij ‘niet zo moet zeuren’.

Daarom luidt de poll van deze week: ‘Stokers van houtkachels moeten strenger worden gecontroleerd’.

[poll id=162]


Jeugdvoetbal

Afgelopen week stond de poll in het teken van de nieuwe regels voor het jeugdvoetbal. Die komen het spel ten goede, stelden we. Daar bleek de meerderheid het niet mee eens.

De nieuwe regels voor jeugdvoetbal zijn een verbetering
Eens: 35,3%
Oneens: 64,7%

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.