pastoor verweij benoemd tot zeldzame kater

Al vierde hij het carnaval niet uitbundig, toch leidde de pastoor meerdere keren (zonder enige ophef) de carnavalsviering in de Pauluskerk. Ook het askruisje werd door hem gepromoot binnen de vereniging. Het werd nieuw leven ingeblazen, zodat ook de carnavalisten van deze zegening af wisten en dit kruisje woensdagochtend op konden halen.

De Stöppelkaters waarderen zijn scherpe blik tijdens de rondgang door de basiliek. Diverse bekende Raaltenaren en carnavalisten voorzag hij spontaan, gericht en royaal van wijwater.

Omdat aan de onderscheiding van de Zeldzame Kater ook een cultureel tintje verbonden moet zijn, noemen en roemen we zijn inzet bij het Stöppelhaene dorsen. Hij bracht in de laatste 20 jaar maar liefst 8 burgemeesters het vakmanschap van folkloristisch dorsen bij.

Bijzondere waardering krijgt de geestelijk leider voor het feit dat hij zich tijdens de regeerperiode de Sallandse gewoonten en gebruiken eigen maakte. Zo is er de noaberschap die hij oprecht koesterde, waardoor hij regelmatig bij buurman De Zwaan te vinden was.

De onderscheiding zal op de meest protocollaire wijze worden uitgereikt door Prins Gerard de derde, tijdens het Gein Gala Bal op vrijdag 27 januari 2017.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.