open huis bij vital centre raalte en heino

Bij Zweminstituut Salland, gevestigd in het Vital Centre in Raalte, kunnen kinderen leren zwemmen met de nieuwe KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) zwemlesmethode SuperSpetters. Ze zijn binnen een schooljaar zwemvaardig en krijgen het KNZB zwemdiploma. Kinderen vanaf 4 jaar krijgen in kleine groepjes van zes tot maximaal acht kinderen tweemaal per week drie kwartier zwemles van gediplomeerde instructeurs. Hierdoor kunnen ze gemiddeld na ongeveer tien maanden afzwemmen.

Ook biedt Vital Centre zwemlespakketten aan. De kinderen krijgen dan 90 minuten les en tijdens de les krijgen de ouders ‘gratis’ de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende sport- wellnessfaciliteiten binnen Vital Centre.

Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC. In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappellen en drijven. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met ze doet. Tijdens de open dag kan iedereen een kijkje nemen bij de lessen.

Zie verder staging2.superspetters.nl, staging2.zweminstituutsalland.nl of stuur een e-mail naar: aquavital@vitalcentre.nl.  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.