olster dansgardefestival met open podium

Nieuw programmaonderdeel is het Open Podium. Iedereen die zijn of haar danskunsten aan het publiek wil tonen is welkom. André Smit, voorzitter van de Iesselzotten, vertelt: “Wat de meiden jaarlijks op ons podium laten zien, daar trainen ze een heel seizoen voor. Voor zo’n dans moet je een behoorlijke conditie hebben; lenig zijn; maatgevoel hebben en creatief zijn. Naast een sport is het namelijk ook cultuur. Met dit Open Podium willen we dat verband nog nadrukkelijker naar voren brengen: dans is sport én cultuur.”

Smit benadrukt dat het open podium nog moet groeien en hoopt dat het in de toekomst meer bekendheid vergaart. “Het is ons ideaal dat we in de komende jaren naast de dansgardes ook andere stijlen en vormen van dans gaan zien op ons festival, zoals ballet, linedancing, ballroom dansen, streetdance, jazzballet, enzovoorts. Hoe breder het aanbod hoe mooier voor het dansen.”

De opgave voor het Open Podium is gratis en kan via staging2.iesselzotten.nl. Deelnemers hoeven niet aangesloten te zijn bij een vereniging of organisatie. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Oosterlaar Trucking en een bijdrage vanuit de pot Aanjaagsubsidie Recreatie, Toerisme en Cultuur van de gemeente Olst-Wijhe. Het Dansgardefestival Olst begint om 13.30 uur. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.