natuurbericht een stoere boom verliest ook wel eens

“Het pad nodigt niet erg uit voor een wandeling maar eenmaal op de heide loopt het een stuk beter. Rechts van mij loopt het mooie kronkelriviertje. Het geheel, met trilveen, riet en moerasbos ligt ingebed tussen het stuifzand en vormt een bijzonder beeklandschap.

 

Op de overgang van bos naar hei sta ik even stil bij een omgevallen boom. Dan ontvang ik op deze mooie stille plek een appje met triest nieuws. Ik ben stil en staar naar het kronkelriviertje dat zich altijd een weg heeft weten te banen door het mooie landschap. Ik sta stil bij deze stoere boom die mooie lange zomers heeft gekend en vele stormen heeft doorstaan. Altijd meeverend in de wind maar door het laatste onverwachte briesje overrompeld werd. Dit werd de mooie boom fataal…”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.