mister spex zoekt partneropticiens in de regio

Mister Spex is opgericht in 2007 en opereert vanuit Berlijn. Het bedrijf biedt via internet (en sinds vorig jaar via één fysieke winkel) brillen, zonnebrillen en contactlenzen aan. De afzetmarkt is groot: behalve in Duitsland, verkoopt Mister Spex haar producten ook in Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Noorwegen en Nederland.

Om klanten een uitgebreidere service te kunnen bieden, heeft Mister Spex een partnerprogramma voor opticiens opgezet. Meer dan 550 lokale opticiens werken al samen met Mister Spex. Veel van deze opticiens zijn gevestigd in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk, maar sinds vorig jaar hebben ook diverse Nederlandse opticiens zich bij het partnerprogramma aangesloten. Mirko Caspar, CEO van Mister Spex, vertelde destijds: “Klanten willen gewoon goede brillen met een passende prijs-kwaliteitsverhouding, met service in de buurt als het nodig is. En dat is precies wat we ze willen aanbieden, vanaf nu ook in Nederland.”

Via de website van Mister Spex kunnen klanten gratis maximaal vier brilmodellen thuis laten bezorgen. Daarbij kunnen ze een oogtest-voucher opvragen, waarmee ze naar een lokale partneropticien kunnen gaan voor een oogmeting. De resultaten van de oogmeting worden vervolgens naar de werkplaats van Mister Spex gestuurd, waar men met de gewenste bril aan de slag gaat. Is de bril klaar, dan kan de klant opnieuw naar de partneropticien om hem te passen.

Voordelen voor de partneropticien

Niet alleen voor de klanten van Mister Spex, maar ook voor de partneropticien heeft een samenwerking voordelen: via de site van Mister Spex wordt nieuwe klandizie verworven, de opticien ontvangt een vaste vergoeding voor de geleverde diensten en er is een omzetprovisie beschikbaar. Michael Pfiffner, eigenaar van OptiPfiff in Keulen, was één van de eerste partneropticiens van Mister Spex en is erg tevreden over de samenwerking: “Ik zou me ieder moment weer aansluiten. De samenwerking heeft me veel nieuwe klanten opgeleverd én gaat gepaard met belangrijke voordelen. Ik profiteer van aantrekkelijke vergoedingen en een waardevolle onderlinge uitwisseling van kennis. Daarnaast krijg ik de kans me te profileren op de online markt.”

Mister Spex benadrukt altijd op zoek te zijn naar nieuwe geschikte samenwerkingspartners. Opticiens uit heel Nederland komen hiervoor in aanmerking. Momenteel is in de regio Salland nog geen partnerbedrijf gevestigd. Geïnteresseerden kunnen via de website van Mister Spex meer informatie opvragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.