mega piraten festijn terug in lemelerveld

‘Back by popular demand’, zeggen ze in het Engels. In het Nederlands noemen we dat gewoon op veler verzoek. “In 2009 zijn we voor het laatst in Lemelerveld geweest”, vertelt MPF-organisator Eddie Mensink. “Waarom we er toen voorlopig een punt achter gezet hebben, weet ik eigenlijk al niet eens meer. Het zal wel wat te maken hebben gehad met het hongerig houden van het publiek. En we moesten ook keuzes maken. Onze jaarlijkse tour werd alleen maar groter. In 2009 hadden we negentien haltes.”

Maar natuurlijk was niet iedereen blij. Was Lemelerveld namelijk niet de plek waar het op 10 april 2004 allemaal was begonnen voor het MPF? Enkele inwoners van Lemelerveld startten in de afgelopen jaren zelfs met een WhatsApp-groep om Eddie te bewegen terug te komen. “Daar geven we nu dus gehoor aan”, stelt Eddie. “We krijgen heel veel positieve reacties. We brengen natuurlijk ook een goed programma mee. Jan Smit is er weer bij, die kan ook niet altijd meer. En we horen dat veel mensen het gaaf vinden dat Bökkers komt! En die positiviteit merken we ook aan de voorverkoopcijfers. We hebben al een aanzienlijk aantal kaarten verkocht.”

Ook van de partij op het feest: enkele vertegenwoordigers van plaatselijke carnavalsvereniging de Sprokkelaars. Deze heren zullen het nieuwe jubileumlied, van hun carnavalsvereniging, die dit jaar 55 jaar bestaat, zingen. Het ‘Sprokkellied 5.5’ om precies te zijn. “Ze hebben ons gevraagd en we vonden dat een leuk idee”, stelt Menno Muis, mede verantwoordelijk voor het programma.   

Meezingfeest

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Mensink: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Jan Smit, Jannes, Gebroeders Ko, Django Wagner, Peter Beense, Koos Alberts, Snollebollekes, Belinda Kinnaer, Bökkers, Ancora, Marianne Weber, Helemaal Hollands, Harten 10, Stad en Land, John de Bever, Lesley Williams, Sieneke, John West, Lange Frans, Henk Dissel, Stef Ekkel, Jan Keizer en Anny Schilder, René Schuurmans, Frank van Etten, Ronnie Ruysdael, Gino Graus, Jacques Herb en CV de Sprokkelaars.                 

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 22,50 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café-Zaal Reimink in Lemelerveld, Eetcafé de Droadnagel in Haarle,Café de Japperij in Staphorst, De Smulbaai in Heino, CD Hal in Ruinen, Café de Schoenmaker in Luttenberg, Nico de Graaf in Nieuwleusen, Expert in Raalte, Café ’n Esch in Den Ham, Café Vossenhol in Daarlerveen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten reserveren via Paylogic.nl en staging2.megapiratenfestijn.nl

Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur. Zie verder staging2.megapiratenfestijn.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.