marienberg vergroot zorgen lemele

De 5-1 overwinning tegen Lemele kreeg pas in het tweede bedrijf gestalte. In de eerste helft viel er voor het koukleumende publiek weinig tot niets te genieten.

Hoe anders was het na de theepauze. André Plaggenmarsch en Rolf Hofsink kregen het op de heupen en de achterhoedespelers van Lemele kwamen handen en voeten te kort om het tweetal af te stoppen.

Zo werd het toch nog een heerlijk middagje op het Westerpark. Want in pauze was er veel gemopper te horen in de beide vijandelijke kampen.

De supporters van Lemele weten na twaalf nederlagen op een rij niet eens meer hoe het zoet van een overwinning smaakt maar ook de roodzwarte supportersschare was niet bijzonder onder de indruk van de verrichtingen van het team van Hans Pullen.

Er werd zelf gevreesd dat Lemele haar schamele puntenaantal van welgeteld één punt zou verdubbelen of erger nog – met 300% zou verhogen.

Gelukkig dacht de thuisploeg er compleet anders over. Meteen na de hervatting regende het kansen en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Lemele.

Iedereen stond al bijna op de banken maar de kopbal van André Plaggenmarsch miste net dat beetje scherpte.

Echter was het uitstel van executie. De hoop van Lemele werd door niemand minder dan Rolf Hofsink aan flarden geschoten. Hij reageerde attent bij een indraaiende cornerbal en gaf met zijn rechtervoet het laatste zetje, 1-0.

Vervolgens verzuimde Mariënberg om Lemele meteen Waterloo te zetten. Enkele goede kansen werden om zeep geholpen. Gelukkig kwam Lemele weinig in de buurt bij Thijs Altena, die bij afwezigheid van Jelle Brinks (geblesseerd) en 2e keeper Chris Regeling (weekendje vut) de honneurs uitstekend waarnam. Altena keepte een degelijke partij, sterk in spelhervattingenen coaching. Bovendien was Thijs heer en meester in de lucht.

Het verzet van Lemele was definitief gebroken na de 2-0 die werd ingeleid door Rolf Hofsink. Hij gaf een mooie pass op Michael Zweers die Kevin Bolks een niet te missen kans bood in de vijf meter, 2-0.

Rolf Hofsink maakte tien minuten voor tijd het karwei vakkundig af. Een blauwwitte verdediger ging onder een bal door, het daaropvolgende vlagsignaal voor buitenspel (?) werd vervolgens terecht genegeerd door arbiter Rikhof en Hofsink plaatste de bal bekeken onder de keeper door, 3-0.

Onoplettenheid leverde de eretreffer voor Lemele op, het was een kleine pleister op een hele grote wonde voor de gasten want meteen na de aftrap was Hofsink er weer als de kippen erbij om de 4-1 binnen te tikken.

Het slotaccoord was voor André Plaggenmarsch die ook zijn harde werken en vele kansen beloond zag worden met een doelpunt, die hem meer dan toekwam.

Eindstand 5-1, die dik en dik verdiend was. Mariënberg was zelf nog mild voor haar gasten uit Lemele. Met iets meer geluk en nog meer wijsheid had het zo maar 8 of 9-1 kunnen zijn.

De eerste wedstrijd na de winterstop leverde dus een dikke zege op. Volgende week wacht koploper Voorwaarts, vijf kilometer verder op de Wieke.

Het zijn altijd mooie onderlinge duels. Wie weet kunnen wij daar voor een daverende stunt zorgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.