luttenberg wil educatieve beweegroute door natuurgebied

“In het voorjaar van 2016 is het idee ontstaan om ‘onze’ berg aantrekkelijker te maken, vooral voor kinderen”, vertelt Carla Schotman namens de werkgroep voor de route. “Omdat kinderen steeds meer binnen spelen en daardoor over het algemeen te weinig bewegen, willen we een beweegroute maken.”

Beweging en educatie
De route moet lopen door het prachtige natuurgebied dat Luttenberg rijk is. Door het plaatsen van speeltoestellen langs de bestaande gele route in het bos, worden kinderen uitgedaagd om in beweging te komen. Tevens zullen er info-bordjes geplaatst worden met educatieve weetjes over de natuur, historie en spelvoorbeelden.

De werkgroep, die bestaat uit mensen van diverse lokale organisaties zoals Stichting Sportbelangen Luttenberg en museum de Laarman, verwacht dat niet alleen kinderen door het plan in beweging komen. “Doordat kinderen het bos in gaan, komen ook (groot)ouders in beweging”, stelt Schotman.

Kosten
Om de realisatie van de route te bekostigen zijn enkele subsidies aangevraagd. De eerste subsidie is inmiddels toegezegd. “We hebben ‘Kern met pit’ gewonnen. Hierdoor kunnen we een start gaan maken en krijgen we ondersteuning van adviseurs van KNMH en Arcadis.”

Naam
Het is de bedoeling dat de beweegroute op termijn ook in de gratis wandel-app ‘Wandelen in Overijssel’ wordt verwerkt. Onder welke naam, dat is nog de vraag. “We zijn nog op zoek naar een mooie naam voor de route”, vertelt Schotman. “Heb je een idee, dan horen we dat graag!” Suggesties kun je mailen naar schotmancarla@gmail.com.

Ondertussen werken de initiatiefnemers ook samen met de werkgroepen die een uitkijktoren, 700 bomen en het middeleeuwse karrespoor willen realiseren. Allemaal projecten om de berg een opknapbeurt te geven zodat ook de natuur weer jaren vooruit kan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.