lokaal fnv salland officieel van start

Begin 2015 zijn landelijk drie bonden samengevoegd – FNV Bouw, FNV Bondgenoten en ABVAKABO – onder de naam Lokaal FNV. Sinds eind 2015 was Lokaal FNV Salland reeds actief als aspirantnetwerk voor de leden van de drie genoemde bonden die woonachtig zijn in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe. Na 1 januari 2017 werden KIEM en FNV Sport toegevoegd aan Lokaal FNV.

Bestuur
Afgelopen woensdag stond een ledenbijeenkomst van Lokaal FNV Salland in het teken van de officiële oprichting met de daarbij behorende benoeming van een definitief bestuur. De zes kandidaten voor de bestuursfuncties werden unaniem verkozen.

Voorzitter: Gerrit Oplaat
Contactpersoon/secretaris: Gerard Klein Douwel
Penningmeester: Ben van de Sligte
Bestuurslid: Jan Overmars
Bestuurslid: Jan Kroes
Bestuurslid: Jos van Vilsteren

Ook werd er tijdens deze bijeenkomst het werkplan en begroting voor 2017 gepresenteerd. De plannen zijn de afgelopen periode door het interim-bestuur en de verschillende werkgroepen verwezenlijkt.

Tijdens de vergadering kwamen ook de speerpunten van Lokaal FNV Salland op landelijk gebiednaar boven. Dit waren: het terugdraaien van de pensioenleeftijd, minder flexwerkers en meer vaste banen, meer Werk en Zekerheid en voor- en nadelen van de sociale media behandelen.

Onbegrip
Er was ook onbegrip onder de leden, over het vertrek van vier prominente FNV’ers die op de kandidatenlijst staan voor de Tweede Kamer. Eén van hen vertrok zelfs naar de VVD. Komt de bond nu in de problemen, werd er gevraagd. Dat is volgens Lokaal FNV Salland niet aan de orde. “We gaan vast weer kennismaken met nieuwe talenten”, zo luidde het antwoord.

De gekozen voorzitter eindigde met afscheidswoorden voor de twee vertrekkende bestuursleden en proostte met de aanwezigen op een gezond 2017.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.