lauk jawin en henk

Nu is er een nieuw komisch duo opgestaan, de veehouders Jawin Klein Hegeman en Henk Harmelink.  Jawin heeft de ondeugende uitstraling van een Pietje Bell, Henk is zo droog als hooi in een hete zomer. Beiden spreken mooi Sallands, zijn bestuursleden van landbouworganisatie LTO-Salland, traden vorig jaar voor het eerst tijdens de ledenvergadering in Wesepe op en herhaalden dat vorige week tijdens een agrarisch seminar in De Leeren Lampe in Raalte.

Thema was ‘Uit de box denken’. Dat is hartstikke in. Best merkwaardig dat uit in is dus. De Sallandse boerenclub vulde dat in met Irish Coffee bij de ontvangst, bitterballen met meelwormen, sprekers uit de zorg en met optredens van Jawin en Henk. Met dat Engelse ‘box’ kon het tweetal wel wat. “Er zijn vast veel vrouwen speciaal gekomen omdat die dachten dat wij uit de bokse gingen”, zo dacht Jawin. Die dat fysiek kan hebben. Zijn iets oudere maat Henk moest bekennen dat hij als kind lang in de box zat. “Elke keer als ik er bijna uit kon klimmen ging weer die bodem omlaag. Toen ik er eindelijk uit mocht kon ik meteen naar klas 2.”

Het tweetal ontdekte hun komische talent vorig jaar tijdens een studiereisje van het bestuur van LTO-Salland naar Moldavië. In dat Oost-Europese land is de vorige afdelingsvoorzitter, Ben Haarman uit Heino, partner in een varkensbedrijf. “Veel asbest daar, het stuift er rond”, zo constateerden Jawin en Henk. Dat opruimen zou een mooi klusje voor Ben zijn want diens fruitige opvolgster, Karin van der Toorn, wil het tweetal niet kwijt. “Bovendien heeft Ben veel ervaring met asbest…”

Het duo nam ook hoofdsponsor Rabobank Salland onder de loep. “Eerst zouden een paar grappenmakers van de bank optreden, maar die waren er net bij de laatste ontslagronde uitgevlogen.” Zelfs de aanwezige bankmensen konden daarom lachen.

Ook het nieuwe project van LTO ‘Salland boert en eet bewust’ werd op de hak genomen. “Daar moet natuurlijk drinken bij. We zijn Sallanders. En met drinken erbij komt het boeren vanzelf.” Humor op het nuchtere Sallandse platteland blijft ‘down to earth’. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.