lauk beste wensen

In Lemelerveld zijn plannen voor een Gay Pride op het Overijssels Kanaal. In gedachten noem ik de inwoners nu Sukermieten. Zo’n boottocht is er trouwens jaren geleden al geweest. Een stel verklede, harige mannen in Vikingkostuum samen op een klein bootje van Raalte naar Den Haag, dat was achteraf gezien geen protest tegen sluiting van het kanaal, maar echte mannenliefde.  

De komst van borden langs de weg met daarop ‘Salland’ leidde ook tot veel reacties. Sommigen zien het als een complot van de provincie Overijssel om Twente klein te houden. Serieuzer waren de reacties over wat nu precies Salland is. Of was, want er is sinds de eerste officiële vermelding van ‘Salahom’ in 814 veel veranderd. Toen ging het trouwens om de streek tussen Wijhe, Mastenbroek en Dalfsen. Eeuwen later werd Salland alles in Overijssel wat geen Twente of het Land van Vollenhove was. Omdat inmiddels bestuurders, politici, VVV- en marketingmensen het begrip Salland hebben gekaapt, staan veel borden op historisch gezien verkeerde plekken. Helaas duikt het gemiddelde lid van de regionale historische verenigingen liever in oude feiten dan in moderne geschiedvervalsing.  

Persoonlijk heb ik mijn geslaagde bokstrainingen in sportschool Vital afgerond. Slechts een keer kreeg ik een dreun van een buurman, volgens hem per ongeluk. Dat boksen is nog knap ingewikkeld. Mocht ik ooit in een tentfeestgevecht verzeild raken, dan lig ik waarschijnlijk al KO op de vloer voordat ik me weer herinner hoe dat precies met die stoten, dekking, houding en voeten moet.

Misschien is die bokstraining nog nuttig als ik bij mijn assurantieman kom. Wim, zo heet hij, heeft mij een strenge brief gestuurd. Ik heb de afgelopen drie jaar al drie keer op basis van mijn WA-verzekering schade geclaimd. Daaronder een monsterclaim; een van de kinderwagen afgelopen wieltje. Drie keer is meer dan gemiddeld en dus erg verontrustend, zo tikt Wim mij streng op de vingers. Voor het gemak vergetend dat hij zeker 1 van die drie claims heeft afgewezen. Ik moet dus van Wim snel mijn leven beteren. Kijk, dat zijn heel bijzondere beste wensen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.