laag zuthem loopt uit voor maandelijkse koffiemorgen

Marloes Knol, één van de organisatoren: “We hadden het er al vaker over gehad om zoiets voor het hele dorp te organiseren. We hebben nu deze mooie ruimte en dus dachten we, laten we er eens iets mee gaan doen. We hadden geen idee of het aan zou slaan, maar zo te zien voorziet het in een behoefte.”

Ook onder de aanwezigen was er veel lof voor het initiatief, zoals een van de dames omschreef: “Nu de kinderen van de school af zijn kom ik nooit meer in het dorp, spreek ik niemand meer en dat is toch wel een gemis.”

Een ander hoorde nieuwe dingen over kerkelijke ontwikkelingen in het kleine dorp. De kerk aan de Kolkweg is te koop gezet na de fusie met Heino. De andere twee kerken, de Nederlands Gereformeerde en de Vrijgemaakte kerk gaan per 2018 samen verder als één kerk. Wat het gesprek bracht op hoe het eens zo gereformeerd bekend staande Laag Zuthem de laatste twintigjaar erg veranderd was in een gemiddeld dorp.

Vandaar uit was de stap simpel gemaakt naar de gay pride in Lemerlerveld, die konden ze misschien beter in Laag Zuthem houden. “Wij hebben niet veel centrum, maar wel een centrum met stromend water”, merkte iemand op die al zag hoe hoe de bootjes door de wetering zouden varen. Ook het hoofdstuk ‘jonge moederpraat’ kwam ruim aan bod terwijl de oma’s zich niet onbetuigd lieten over de kleinkinderen.

Ongeveer twintig volwassen aanwezigen en de tien jongste dorpsbewoners, die elkaar vermaakten in de hal van het buurthuis. Kortom, gezellig en voor herhaling vatbaar. De volgende keer is 15 februari , de dames hopen dat er dan nog wat meer mannen zijn en als ze er zijn dan net als hen zonder een telefoon in handen maar gewoon ouderwets gezellig mee kletsen. Je bent gewaarschuwd Gerlant!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.