karin van oosten naailab opent in zwolle

Cursussen
Voor iedereen die graag zelf kleding wil maken, biedt het Naailab naailessen aan. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en cursisten kunnen zelf aangeven wat ze graag willen leren. Dat kan het uitvoeren van een bestaand patroon zijn, maar ook het maken van een eigen ontwerp of het verbeteren van bepaalde technieken. Omdat de groepen klein zijn, is er veel persoonlijke aandacht. Behalve reguliere naailessen, zijn in het Naailab ook cursussen van Stichting Verenigde Modevakscholen Nederland te volgen.

Naaicafé
Kun je al overweg met de naaimachine, maar heb je thuis weinig ruimte of beschik je niet over het benodigde materiaal? Of werk je aan een kledingstuk, maar kun je daar af en toe wel wat hulp bij gebruiken? In het Naailab worden onder de naam ‘Naaicafé’ inloopuren georganiseerd. Tijdens deze inloopuren kun je zelfstandig met de naaimachine aan de slag. Mocht je echter vragen hebben of tegen problemen aanlopen, is Karin er om je van advies te voorzien.

Op maat gemaakte kleding
Ook als je niet zelf met de naaimachine aan de slag wilt, kun je bij Karin van Oosten terecht. Zij ontwerpt en maakt namelijk kleding op maat. Dit kan van alles zijn. Wellicht wil je voor een speciale gelegenheid een feestelijke jurk laten maken. Of je hebt je jurk al via een reguliere modewinkel als Peter Hahn besteld en zoekt juist nog een jasje dat er perfect bij past. Een bijzonder specialisme van Karin is het maken van kleding voor dressuurruiters.

Het proces begint altijd met een ontwerpgesprek, waarin Karin een beeld krijgt van de persoonlijkheid en de wensen van haar klant. In een volgend gesprek wordt het uiteindelijke ontwerp gekozen en de stofkeuze besproken. Na het opnemen van de maten gaat Karin aan de slag. Is de eerste versie van het ontwerp klaar, dan vindt er een doorpasmoment plaats. Op basis hiervan wordt het kledingstuk afgemaakt.

Karin van Oosten
“Mode is mijn passie. Ik hou van het vakmanschap, mooi handwerk, stijl met flair en het delen hiervan”, schrijft Karin van Oosten op haar website. Deze liefde voor mode heeft ze al op diverse manieren in de praktijk gebracht. Ze werkte onder meer jarenlang als imagostylist en inkoopster van damesmode. De afgelopen jaren was ze werkzaam als docent Mode en Design aan de opleiding Fashion&Styling in Zwolle. Ook heeft ze al eerder lange tijd naailes gegeven als zelfstandig naaidocent.

Woon je in de buurt van Raalte? Een tijd geleden schreven we al over het daar gevestigde Naaiatelier Wenda, waar je voor vergelijkbare diensten terecht kunt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.