in beeld crossloop in hoonhorst

Initiatiefnemer was Severein Kroes. Hij bracht veel vrijwilligers op de been om alles in goede banen te leiden. In Hoonhorst was het niet verplicht om deelnemer te zijn aan het loopfestijn, om mee te doen. 

De afstanden die gelopen konden worden waren 2.5, 5 en 10 kilometer. Ook was er een kidsrun. Voor elke afstand was er een prijs voor de snelste loper uit Hoonhorst.

In Hoonhorst kwamen bij de 10 kilometer, die voor 95% over onverharde wegen liep, 635 deelnemers aan de start. De oudste was Gerrit Jansen (74), hij startte ook met nummer 74.

Bij de kidsrun waren dat er circa 50. Ouders waren hier af en toe nog fanatieker dan de kids zelf. Kreten als: ‘niet achterom kijken’, ‘doorlopen’ en ‘laat je niet inhalen’, waren de aanmoedigingen. 

Bij de dames liep Larissa Mars uit Groningen de snelste tijd (41.03). Bij de heren was dat Gert-Jan Stevens uit Hoogeveen (33.42).

Winnaars
Na de loop mochten drie deelnemers zich al de winnaars noemen van het Sallands Cross Circuit, te weten René Poppe (50+ mannen), Irene Eektimmerman (40+ vrouwen) en Marian Fuselier (50+ vrouwen).

Foto’s: Evert Jan Goos

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.