houtkachel stoken hufterig gedrag

“Veel mensen die overlast ervaren, hebben vaak gezondheidsproblemen. Deze ontstaan vooral als er wordt gestookt bij mistig of windstil weer. Dit wordt dringend afgeraden”, zo vervolgt de kritische Wijhenaar. 

Handhaven is nu lastig voor gemeenten. Landelijk zijn er wel normen voor de uitstoot van fijnstof en stikstof. De gemeenten hebben echter nu onvoldoende juridische mogelijkheden om  hierop te kunnen handhaven. Vanaf de inwerkingtreding van de Omgevingswet in 2019 wordt de aanpak van het hout stoken een gemeentelijke bevoegdheid en krijgen gemeenten lokale afwegingsruimte via het omgevingsplan en de Algemene Politieverordening.  Wel adviseert de Vereniging Nederlandse Gemeenten, gemeenten voorlichting te geven hoe je schoon en verantwoord kunt stoken. 

“Het blijft echter onverlet de verantwoordelijkheid van elke individuele inwoner om vooral niet te stoken bij mistig en windstil weer. Veel inwoners in Olst-Wijhe beseffen niet hoewel gezondheidsschade buren en omwonenden wordt aangedaan. Je kunt wel heel veel van de overheid verwachten, maar het blijft jouw eigen individuele verantwoordelijkheid  om schade te beperken!”

“Anders blijft het stoken van houtkachels hufterig gedrag!”

Rene Kral (Wijhe)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.