eerste lustrum vakantiebeurs haarle

Of het komt doordat de crisis erop zit en men nu weer vrijuit hun droomreis durft te boeken? Zoiets blijft altijd lastig om daar een analyse op los te laten. “Maar wat wel opvalt is dat de bijzondere reizen erg in trek zijn. En dan met name de familiereizen. Waarbij de mensen met de gehele familie erop uit trekken. Met name cruises, Scandinavische landen en IJsland zijn erg populair”, aldus Femy Sestu, die sinds kort ook een kantoor heeft in Heeten, ondergebracht bij Mdina aan het Dorpsplein.

De vakantiebeurs bleek vanaf de allereerste editie een schot in de roos. Ook het tijdstip waarop: eind januari. “De feestdagen zitten er weer op en de mensen hebben het vizier op het nieuwe jaar gericht. En gaan dan onder meer bedenken waar ze met vakantie naartoe willen.”

De vakantiebeurs biedt dan volop inspiratie. “De reisbrochures zijn weer klaar en veel grote reisbureaus presenteren rond deze tijd van het jaar hun nieuwste aanbod.” In Haarle zijn onder meer Tenzing Travel vertegenwoordigd met een presentatie van Noord-Amerika, Van Verre Reizen met Maleisië, maar ook vertegenwoordigd zijn Sabi Safari, Incento, Hannick reizen, OAD, Fox Reizen van de ANWB en Friendship Cruise dat is gespecialiseerd in riviercruises wereldwijd. “Ook is die zondag collega Gera Tromp uit Hellendoorn van de partij. Later dit jaar volgen overigens nog meer presentaties van vakantiebestemmingen, elders in deze regio.”

Femy werkt intussen circa dertien jaar als zelfstandig reisadviseur. Volgens haar bestaat er heel duidelijk behoefte aan een persoonlijk reisadvies. “Ik probeer klanten er bewust van te maken dat reisbureaus niet duurder zijn, maar wel veel service verlenen. Denk aan situaties als overboekingen vanwege een negatief reisadvies. Internet kan dan wel gemakkelijk zijn, maar reisbureaus bieden uitkomst voor adviezen of bieden hulp in geval van nood.”

Volgens Femy Sestu menen vakantiegangers trouwens vaak ten onrechte dat ze goedkoper uit zijn wanneer ze langer wachten met boeken. “Daarbij vergeten ze echter dat de ‘goedkopere stoelen’ dan vaak al weg zijn. Het aanbod is bovendien veel beperkter en men moet dan genoegen nemen met wat er nog is. En laten we vooral de voorpret niet vergeten. Nu boeken en daar heerlijk naar uit kunnen kijken.”

De entree van de vakantiebeurs is gratis. “Voor de goede orde: de beurs is niet alleen bedoeld voor onze vaste klanten, maar voor iedereen die belangstelling heeft voor reizen.”

Het evenement wordt op zondag 22 januari gehouden in Sportorant Sprengendal aan de Veldkampsweide 1 in Haarle en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor nadere info: VakantieXperts Haarle 06-46082868. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.