carolien jong van geest

Ze heeft een keuze gemaakt om de verandering te laten gebeuren, ze kunnen er nog maanden aan wennen en die keuze is op alle vlakken goed. Echter in haar hoofd blijft ze een T-splitsing houden; wel/ niet fijn. Ze beseft niet dat ze zelf die keuzes maakt. Dat ze zelf bepaalt hoe ze naar de wereld kijkt. Dat het aan haarzelf is om te bepalen wat ze ziet, ook al keken haar ouders ook op deze manier naar de wereld. Haar man zegt; ‘Maar Carolien, zo zijn we dat gewend.’ De mevrouw strijdt met haar creatie en ze lijdt. En met haar lijdt haar man en de andere liefjes. Steeds meer medicijnen om haar gedachten tot rust te krijgen. Lopen wordt moeilijker. Het lijden wordt steeds erger.

Natuurlijk zie en ervaar ik zelf ook dat het soms moeilijk is het nieuwe toe te laten. Dan komen de overtuigingen; “Dat wat ik heb, is goed, dus waarom zal ik het dan verlaten?’ ‘Dit heeft altijd goed gewerkt.’   Oude bomen moet je niet verplanten. Maar wanneer ben je oud? We worden steeds ouder qua leeftijd. Dan is het juist goed om jong van geest te blijven, te blijven leren. Om mijzelf te motiveren en inspireren zet ik regelmatig filmpjes van mensen van 80-90 jaar op facebook. Nu ook een mevrouw die op haar 55e jaar begon met trainen. Ze eet gezond en doet op haar 80e jaar mee aan modellen wedstrijden. Ze geeft nu ook aan andere ‘oudere’ mensen lezingen, ze is een goed en gezond voorbeeld.  

Het is afschuwelijk als je vastzit in je denkpatroon, niet gemakkelijk om dit soms te veranderen. We zijn vertrouwd met lijden.

Door het samenzijn met deze Raaltese mevrouw, besef ik ook opnieuw dat ik elk moment een bijdrage aan de wereld breng door de energie die ik leef. Door de gedachten die ik kies, en de emoties waar de aandacht naar toe gaat. Door steeds meer acceptatie van Dat wat is, komt er steeds meer liefde en vrede. Een goed 2017  

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.