carolien huilbaby

We eten bijvoorbeeld omdat het 17.30 uur is, en niet omdat we trek hebben. We gaan om 23 uur slapen,omdat we dat gewoon zijn en slapen niet (altijd) als we moe zijn. Dat komt mede doordat we leven in een maatschappij waar het verstand ‘regeert’, de daadkracht telt en het lichaamsgevoel veel nog wordt uitgesloten. Sommige mensen mogen als het ware extra leren om zich beter af te stemmen op hoe het lichaam voelt en wat het lichaam dan nodig heeft en daarvoor keuzes durven maken. In hun kindertijd hebben ze afgeleerd dit lichaamsgevoel te volgen. Bij deze mensen worden vaak extra gevoelige kindjes geboren. Een heel fijn stel kreeg een prachtige zoon die veel huilt.

Deze baby heeft nog geen bescherming opgebouwd, is helemaal open op alle lagen van gevoel in en buiten hem en voelt alles. Hij reageert daar puur op. Als iemand pijn heeft, dan huilt de baby daarop. Als papa en mama innerlijk in paniek zijn, dan huilt de baby. Als er veel rust en liefde, zachtheid is, dan is de baby intens tevreden. As een baby naar veel plekken meegenomen wordt, waar veel mensen boven de baby gaan ‘hangen’ of door vele verschillende mensen opgetild wordt, doet het veel indrukken op, die de baby kwijt moet voordat hij kan slapen. De baby werd in het begin daarbij erg geholpen en kan de rust dan niet in zichzelf vinden.

De baby gaat over zijn slaap heen, heeft steeds meer moeite met slapen en raakt nog meer overstuur van vermoeidheid..

Als deze baby zijn gezichtje bijna in de borst begraaft, gebalde vuistjes heeft en grimassen maakt in zijn gezicht, dan is hij moe en mag de ouder de baby ook het beste meteen op een rustige plek zelf te slapen leggen. Door een paar dagen intensief contact als de jongeman erg huilt, wordt steeds duidelijker hoe deze baby reageert en kunnen ook de kersverse papa en mama (en buren) rustig slapen. Wat een genot.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.