brett schiedam

Ik was verrast door de onbekommerde houding van de gemiddelde Schiedammer. Mijn, na een jarenlang verblijf in Amsterdam, onbewust en opnieuw aangeleerde Sallandse houding van argwaan was hier volledig misplaatst. De bewoners, in allerlei prettige kleuren en maten, vertelden fris van de lever over hun huis, de wijk en de reden van de verkoop.

Ik genoot van de kijkjes achter de voordeuren. Een ketting rokend bejaard echtpaar, wiens hond ook een naar kuchje had ontwikkeld, stal mijn hart, in plat Rotterdams: ‘Mijn vrouw kent de trap nie meer opkomme.’

In veruit de meeste gevallen maakte een echtscheiding de verkoop noodzakelijk. Dit ondanks romantische credo’s als ‘welcome’ en ‘home sweet home’ in de vensterbanken.

Op de gevel van een lief pandje in het oude centrum vatte bewoner Jan de staat van zijn huwelijk kort en bondig samen. Dit kwam niet meer goed met zijn Claudia, zo schatte ik in.

Wél een leuk huisje, Jan!

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.