brett manifest

Ze genoot van haar werk, was in haar element. De vier jaren kunstacademie hadden haar goed gedaan. Ze stelde vragen en probeerde met me te lachen. Dat lukte niet. Sinds ik in het verzorgingshuis zat, en de code van de toegangsdeur bij lange na niet kon onthouden, lachte ik niet meer. Afasie? Dementie? Wat had een diagnose voor zin?

De luier was warm, dat voelde fijn, als een deken. ‘Het wordt een prachtige documentaire, paps!’, kirde mijn dochter. ‘Kunnen we ook mooi al die misstanden aan de kaak stellen. Dat jij twintig uur in dezelfde stoel moet zitten zonder dat die luie robot je komt helpen. Goed hè?’

Ik wilde antwoorden. Dat ze daar maar een andere acteur voor moest zoeken. Dat ik in deze toestand niet gefilmd wilde worden. Dat het allemaal niet zo eenvoudig lag. Dat die politici ook hun stinkende best deden, maar het geld ook maar één keer konden uitgeven. Maar dat lukte ook al niet. Ze klapte haar statief uit en duwde me onder de felle lampen.

staging2.brettsnap.nl

brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.