boerderijwinkel kleinlangevelsloo beste biologische boerderijwinkel

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo Beste Biologische Boerderijwinkel 2017

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte kreeg voor het tweede jaar op rij de prijs voor Beste Biologische Boerderijwinkel. De jury is zeer onder de indruk van het enorm brede assortiment. Dit is uitzonderlijk voor een boerderijwinkel. Het personeel is heel vriendelijk en heeft zeer veel kennis over de producten. Bijzonder in het assortiment is paneer van de melk van eigen koeien en vlees- en vleesproducten gemaakt van waterbuffels die op de eigen boerderij gehouden worden. 

Op nummer 2 is geëindigd Bioboerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek. Dit is een gemengd familiebedrijf dat al meerdere generaties boert  op een heel mooie plek.  Het bedrijf combineert veel disciplines onder de noemer ‘culinair boeren’.  Naast landbouw en koeien, en de winkel biedt ’t Schop faciliteiten voor  kookworkshops en vergaderen. De focus van ‘t Schop ligt voornamelijk op vers en regionaal. De jury roemt de zeer gastvrije ontvangst. 

Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt uit Beesd ging er met de derde prijs vandoor. Een bijzonder sfeervolle winkel en locatie.  De combinatie van beleving, kleding en cadeaus is een pré.  

Verkiezingsprocedure

De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80 % mee, de stemmen van het publiek voor 20 %. In elke categorie waren 3 winkels genomineerd. De juryleden zijn Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit), Michiel Bussink (journalist gespecialiseerd in voedsel en landbouw), Henk Hofstede (Sectorbanker Retail ABN AMRO), Roosmarijn Saat (eigenaar biologische speciaalzaak Gimsel Rotterdam, winnaar verkiezing Beste Biowinkel 2016 categorie grote winkel).Pomms’).

Elke genomineerde winkel is bezocht door twee leden van de jury. De genomineerde webwinkels werden online beoordeeld door twee juryleden, onder meer door plaatsing van een bestelling. De prijsuitreiking vond plaats op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze biologische vakbeurs is een initiatief van Bionext en Libéma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.