boer uit dalfsen supermarkt van nu bestaat over 15 jaar niet meer

Hogenkamp stelt in gesprek met Pigbusiness.nl dat het wandelen met winkelwagentjes in de supermarkt straks verleden tijd is. “De keten tussen producent en consument is fors ingekort en digitale faciliteiten begeleiden het met zorg geproduceerde voedsel pijlsnel richting eindafnemer”, beschrijft hij de situatie over vijftien jaar.

De agrariër ziet onbemande koeltransportunits voor zich die de producten vanaf de producent tot aan de voordeur afleveren. Tussenhandel en winkels zijn dan niet meer nodig.

“De losse technologieën bestaan al”, beweert hij. “Ze moeten enkel nog integreren.” Johnny voorspelt dat van het voedselaanbod 95 procent geproduceerd wordt op hooguit 10.000 bedrijven in Nederland.

Overproductie
Hij ziet overproductie als enige gevaar, maar daar moeten dan ‘voedselscheidsrechters’ voor worden aangesteld die inzicht hebben in de productie en consumptie en die op elkaar afstemmen.

“Boeren is over vijftien jaar weer een lucratieve gewaardeerde way of life“, denkt de Dalfsenaar, howel hij inziet dat velen zijn scenario nu nog als ‘onzinnig’ zullen bestempelen. “De jonge generatie boeren ziet een mooie toekomst tegemoet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.