bejaarde man uit wijhe probeerde wijkagent neer te steken

Dat meldt RTV Oost. 

De wijkagente kwam op 31 mei vorig jaar bij de man op bezoek, omdat zij zich zorgen maakte over de man. Hij zou zijn huishouden en zichzelf verwaarlozen. Zij vond dat de man hulp nodig had en wilde dat met hem bespreken.

Broodmes

De bejaarde man was op dat moment onder invloed van cocaïne en werd heel erg boos. Hij pakte het broodmes en maakte een steekbeweging naar de onderbuik van de vrouw, maar de wijkagente kon het mes van zich afslaan. Als ze dat niet had gedaan, zou er ernstig letsel zijn ontstaan.

De man zegt zich weinig van het incident niets te kunnen herinneren. Dat kwam door de cocaïne en door mogelijk een epileptische aanval. De man is na het incident aangehouden en heeft bijna een maand in voorarrest gezeten. Vanaf dat moment is ook de hulp voor de man op gang gekomen. Zijn huishouden is weer op orde en de man is van zijn drugsverslaving af.

‘Foute mensen’

Bij de strafeis zei de officier van justitie rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van de man. Hij zou altijd een moeilijk leven hebben gehad. Jaren lang kreeg hij ‘foute mensen’ over de vloer die een verkeerde invloed op hem hadden. Op die manier is hij ook aan drugs verslaafd geraakt.

Tijdens de zitting heeft de man spijt betuigd, al moest de rechter daar wel herhaaldelijk om vragen. De man communiceert moeilijk en praat niet over zijn gevoelens.

Niet vergeten, wel vergeven

Ondanks het traumatische moment is de wijkagente de man nog wel blijven helpen. De vrouw heeft na het incident twee weken slecht geslapen. Ook had het invloed op haar humeur. Toch komt de vrouw nog vaak bij de man over de vloer om te kijken hoe het met hem gaat. Ze zegt dat ze het incident niet zal vergeten, maar vergeven doet ze wel.

Bij de werkstraf heeft de officier aan de rechter gevraagd om rekening te houden met de matige gezondheid van de man. Hij is slecht ter been en loopt met krukken. De werkstraf moet een vorm van een dagbesteding zijn, waardoor de man wat te doen heeft en niet meer terug valt in zijn oude teruggetrokken leven.

Afkickkliniek

De bejaarde man is al eerder in behandeling geweest bij een afkickkliniek in Apeldoorn. Toen hij weer thuis kwam, greep hij toch weer naar de drugs. De kans dat dit nu opnieuw gebeurt, is een stuk kleiner geworden. De ‘foute mensen’, zoals de rechter dat noemde, hebben eerder al een verbod gekregen om bij de man in huis te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.