abdij sion blijft voorlopig onbewoond

Sinds de abdij is verkocht en als Nieuw Sion verder is gegaan hebben zich mensen gemeld die op Sion zouden willen wonen. Met velen van hen zijn gesprekken gevoerd. In juli 2016 is een kennismakingstraject begonnen dat heeft geresulteerd in het ontstaan van een groep van acht aspirantbewoners.

Maar de groep heeft, met pijn in het hart, op 5 januari in een gezamenlijke bijeenkomst met de Sionraad aangegeven niet verder te willen met Nieuw Sion. De wederzijdse verwachtingen ten aanzien van de vorming van een leefgemeenschap sluiten onvoldoende aan.

Jammer
“Het is heel jammer dat hiermee een punt wordt gezet achter een verkenningsproces”, laat Nieuw Sion weten.

De Sionraad zegt lessen te willen leren uit deze ervaring, onder meer ten aanzien van de plaats van de leefgemeenschap ten opzichte van de overige pijlers van Nieuw Sion, de procesbegeleiding bij de vorming van een leefgemeenschap en de helderheid vooraf over het toeleidingstraject.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.