60 jarig bruidspaar bennemeer krijgt bezoek van dadema

Bennemeer heeft wat omzwervingen gemaakt vanuit Amsterdam naar IJmuiden en toen naar Arnhem. Lemstra heeft tot aan haar trouwen in Driel gewoond. Beiden hebben de oorlog ‘intens’meegemaakt. Meneer Bennemeer is geëvacueerd naar Putten vanuit Arnhem en mevrouw Lemstra vanuit Driel naar Oss. De oorlog heeft op beiden veel impact gehad.

Meneer en mevrouw zijn op 23 januari 1957 getrouwd. Ze kennen elkaar van de MULO. Ze hebben lang verkering gehad. Toen ze een huis kregen aangewezen in Elst zijn ze getrouwd. Hij was onderwijzer in Elst. In Elst is dochter Els geboren op 11 januari 1958.

Na 2 jaar is het gezin verhuisd naar Weiteveen waar vaders hoofd der school werd. In Weiteveen is  zoon Nico op 17 mei 1960 geboren. Daar hebben ze veel meegemaakt in het Veendorp. Te noemen: tussen de middag was iedereen weg om thuis te eten. Na de middag kwam niet iedereen terug naar school, er was geen leerkracht beschikbaar op een gegeven moment zodat meneer Bennemeer ’s morgens klas 1 tot en met 3 had en ’s middags klas 4 tot en met 6!

Na drie jaar is het gezin verhuisd omdat het voor moeders geen uitdagend dorp was! Bennemeer solliciteerde in Heino als hoofd der school. Zij zijn daar op 16 april 1963 naar toe verhuisd.

De school werd verbouwd toen zij in Heino kwamen. De school was toen tijdelijk in de oude brandweerkazerne/gymlokaal naast garage van Dijk. In 1970 werd de nieuwe school de Gouden Emmer geopend. Zij verhuisden naar de Grote Bisschop 3. “Een prima tijd hebben mijn ouders gehad in de werkzame periode op school. Moeder werkte in die tijd op een kantoor in Zwolle”, laat hun zoon weten.

“In 1989 ging mijn vader met vervroegd pensioen. Toen kon dat nog. Ze gingen verhuizen van de ambtswoning, zoals dat toen nog heette, naar een eigen huis aan de Klaproos. De opvolger van mijn vader was Albert Jan van Klaveren.”

“Ze gingen altijd veel met vakantie. Verre reizen gemaakt door Europa met caravan. De laatste jaren ook veel in Nederland gekampeerd.”

“Mijn beide ouders hadden en hebben een voorliefde voor zingen. Zij hebben jaren gezongen bij Looft den Heer in Heino. Ook hebben zij jaren gezongen in de Kamper Cantorij.  Ook hebben zij gezongen in de Stichtse Cantorij. Dit koortje bestond uit acht mensen. Mijn vader en moeder, mijn broer Nico, Joop en ik, een vrouw uit de Kamper Cantorij en de dirigente met haar man. Onze voorliefde waren de Christmas Carrols.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.