weer nieuwjaarsduiken in lemelerveld en marienheem

Nieuwjaarsduik Lemelerveld

De Vrienden van de Sprokkelaars tekenen weer voor de organisatie van de Bakkerij van der Most Nieuwjaarsduik in Lemelerveld. Zondag 1 januari om 14.00 uur zullen waarschijnlijk weer vele tientallen, zo niet honderden onverschrokken inwoners van Lemelerveld en omgeving het water van Natuur Zwembad Heidepark in rennen.

Het zwembad is geopend vanaf 13.00 uur. De deelnamekosten bedragen 5 euro op de dag zelf en 2,50 euro bij voorinschrijving via staging2.nieuwjaarsduiklemelerveld.nl. De opbrengst komt dit jaar volledig ten goede aan Thuis Woonvorm Lemelerveld. Voor meer informatie over deze organisatie kunt u terecht op: thuislemelerveld.nl. De meest ludieke duiker verdient 50 euro aan waardebonnen van Bakkerij van der Most.

Nieuwjaarsduik Mariënheem

Bas Hutten uit Mariënheem is de oprichter van de Nieuwjaarsduik in zijn dorp. Met zijn eigen bedrijf Bas Hutten Tegelwerken is hij bovendien ook de hoofdsponsor van het gebeuren. Bij ’t As-spel komt weer een groot waterbassin (met ijskoud water) te staan, waarin naar schatting een vijftigtal inwoners van Mariënheem en omgeving een frisse duik zal nemen. Als het kan natuurlijk zo gek mogelijk verkleed. De A- en de B-jeugd van de voetbal hebben alweer toegezegd mee te zullen doen, net zoals de prins van de Assendorper Zotten. Het hele gebeuren krijgt dit jaar een Caribisch sfeertje. “We zijn van plan om de boel tropisch aan te kleden met palmbomen”, stelt Bas. “Extra leuk natuurlijk als het dan heeft gesneeuwd, maar daar gaan we maar niet van uit.”

Aanvang is om 15.00 uur. Na afloop kan er even nageborreld worden in de kantine van ’t As-spel. De organisatie is in handen van een clubje enthousiastelingen uit Mariënheem. Hutten neemt zelf elk jaar ook een frisse duik. “Volgens mij heb ik nog nooit overgeslagen. Het blijft leuk. Ook om te organiseren.” Extra leuk natuurlijk is ook dat het allemaal een beetje met de Franse slag gaat. “Een prijsje voor de ludiekst verklede deelnemer? Hebben we nog niet, maar dat regelen we ter plekke meestal wel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.