wederom vuurwerkverbod in raalter centrum

Het vuurwerkverbod in het centrum van Raalte is volgens de gemeente al jaren succesvol. Het doel van de maatregel is een veilig en rustig verloop van de jaarwisseling. “Om een structureel effect te bereiken is het van belang dat ook dit jaar een vuurwerkverbod geldt in het centrum”, aldus de gemeente.

Straks ook verbod in Heino?
Het Raalter centrum is overigens de enige plek waar de gemeente zo’n verbod hanteert. Op andere locaties zou dit (nog) niet noodzakelijk zijn, blijkt uit de jaarlijkse evaluaties.

“Tot op heden is een vuurwerkverbod in het centrum voldoende gebleken”, stelt de gemeente. “Voor de toekomst moet wel worden nagedacht of dit verbod moet worden uitgebreid naar andere gebieden, zoals het centrum van Heino, waar de afgelopen jaren ook melding is gemaakt van vernielingen en overlast.

Andere maatregelen
Naast het vuurwerkverbod probeert de gemeente ook op andere manieren de overlast in te perken. Zo geldt er een structureel alcoholverbod, zijn er voorwaarden gesteld aan carbidschieten en zijn vreugdevuren verboden. Daarnaast krijgen plaatselijke belangen subsidies om feesten te organiseren in verschillende dorpskernen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.