voorstel voor proef met burgerraadsleden in raalte sneuvelt

Raadslid Peter Moorman van D66 wilde met het experiment bereiken dat geïnteresseerde inwoners meer betrokken worden bij de lokale politiek. Bovendien kunnen burgerraadsleden ondersteuning en deskundigheid bieden aan de fracties en deze ontlasten in hun werkzaamheden. In heel Nederland zijn er op de bijna 9.000 raadsleden al bijna 5.500 burgerraadsleden actief.

Moorman vindt het teleurstellend dat een meerderheid van de Raad dit experiment, dat zou lopen tot de volgende raadsverkiezingen in maart 2018, niet aan wil gaan. Een gemiste kans voor een verdergaande bestuurlijke vernieuwing, zo vat hij samen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.