veel te doen in plaskerk rondom kerst

Plaskerk open op koopzondag 
Op koopzondag 18 december is de Plaskerk ook van 13.30 tot 17.00 uur open. Drie organisten spelen beurtelings mooie kerstliederen. In de grote kerstboom kunnen wenskaartjes worden opgehangen en er is gratis koffie. Voor geinteresseerden zijn er rondleidingen door deze met fresco’s versierde prachtige eeuwenoude kerk. Kom op deze zondagmiddag genieten van een ‘gratis Kerstarrangement’.

Kerstsamenzangavond
‘s Avonds om 19.30 uur begint de kerstsamenzangavond. Onder begeleiding van de organisten Klaas Bos en Miranda Temmink worden vele bekende kerstliederen gezongen. De jonge zangeres Yosina Roemajouw uit Olst laat haar prachtige stem horen en een koperkwartet uit Raalte doet mee aan de avond. Ds. Günter Brandorff heeft de leiding en er wordt gecollecteerd voor de restauratie van de fresco’s.

Kinderkerstfeestje
Op kerstavond, zaterdag 24 december, beginnen de voorbereidingen voor het kinderkerstfeest, met als thema: “God draait alles om”, om 16.30 uur. In de houtstek, de verkleed- en in de muziekhoek wordt geknutseld. Er worden gebeden geschreven en versieringen en foto’s gemaakt. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte. Kinderen, ouders, grootouders en alle mensen die het leuk vinden: welkom veel handen kunnen veel werk verzetten! De jeugdwerker Jantine Groenewold heeft de leiding met assistentie van ds. Günter Brandorff.  Om 17.45 uur wordt er met elkaar iets lekkers, dat helemaal bij het thema past, gegeten. Om 18.30 uur begint het feestje en dan gaan wij door het verhaal van Jozef en Maria te vertellen langs de verschillende gemaakte dingen. Natuurlijk worden er ook kerstliedjes gezongen en gaan wij kijken wie er in de stal op bezoek komen. “Kom je op mijn kerstfeestje?

Kerstavondvieringen, zaterdag 24 december
Aan de eerste kerstavondviering, die begint om om 20.15 uur, wordt meegewerkt door de cantorij. Het kerstevangelie uit Lucas wordt gelezen en er wordt stil gestaan bij de verschillende personen in het verhaal. Zijn ze echt zo anders, zo in balans? Of kijken we niet goed? Ds. Karolien Zwerver leidt de dienst en Gerhard van Toly bespeelt het orgel.

Om 22.00 uur start de ook door ds. Karolien Zwerver geleide jongerenviering, met als thema “Ken je klassiekers!”. Een afwisselende dienst, waaraan ook door een aantal jongeren wordt meegewerkt, rondom het klassieke kerstverhaal uit de Bijbel. De klassieke samenzang wordt begeleid door een koperkwintet van “Ons Genoegen” uit Heino en (bekende) gospels worden gezongen door het koor “Freedom” uit Raalte.  Aan de hand van video en verdieping wordt verkend wat de betekenis van de geboorte van Jezus is voor jou, de wereld ….Na de dienst is er chocolademelk en kerstmuziek op het plein.

1e Kerstdag zondag 25 december
In een kerstviering gaat ds. Günter Brandorff voor. De Bijbellezingen zijn uit Jesaja 57: 7-10 en Johannes 1: 1-14.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.