tweede thuisoverwinning voor nieuw heeten

Harold Sneller, de hoofdtrainer van Nieuw Heeten, sprak van een gelijk opgaande wedstrijd. “Ik vond dat wij wel wat meer dreiging hadden, maar voetballend gezien was het gelijkwaardig. We komen op een wat gelukkige manier op voorsprong. Een voorzet vanaf de flank werd door een FC RDC-verdediger in eigen doel gewerkt op een Van Persie-achtige manier, maar dan in het eigen doel. Voor zo’n goede keeper was er geen houden meer aan”. Ook in de fase daarna behield Nieuw Heeten het overwicht in het aantal kansen, maar het veldspel bleef gelijkwaardig volgens de trainer.

“In het begin van de tweede helft waren wij de betere en creëerden wij ook de beste kansen”, vervolgt Sneller. Een goede aanval over de rechterflank van het veld leverde de tweede goal van de wedstrijd op. “Luuk ten Have geeft de bal goed voor op Wout ten Have. Ondanks dat hij twee verdedigers in zijn rug heeft, kan hij wegdraaien en knalt hij de bal diagonaal in de hoek.” Ondanks meerdere grote kansen lukte het Nieuw Heeten niet om de wedstrijd te beslissen. Dat was, volgens Sneller, vooral de verdienste van de doelverdediger van FC RDC. “Met enorm goede reflexen heeft hij FC RDC op de been gehouden”.

RDC rook daarna zijn kans om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Nieuw Heeten had moeiten om het gebrek aan ervaring en positiewisselingen bij de tegenstander op te vangen. Een weggegeven hoekschop en een communicatiefout zorgde ervoor dat FC RDC weer terugkwam in de wedstrijd: 2-1. “In de fase erna speelden wij te vaak de lange bal en lieten we ons steeds verder terugdrukken door de tegenstander”, zegt Sneller. “Maar dit jeugdige team zit nog in een leerfase, maar het is anderzijds ook de ervaring van FC RDC.” Een discutabele handsbal leverde RDC ook nog eens een strafschop op. Doelman Justin Lammertink toonde zich echter een echte held voor Nieuw Heeten door de bal te keren. “Hij keepte een voortreffelijke wedstrijd. Dat is knap, want hij komt pas net uit de A-selectie. Hij maakt wekelijks enorme stappen. Als je voor het eerste jaar meedoet bij het eerste team en je pakt het zo goed op, dan verdien je de credits. Het is een compliment waard voor dit hele jonge elftal dat we deze wedstrijd weten te winnen, ook door de jongens uit het tweede elftal. De eerste en tweede selectie zijn tegenwoordig één team”.

Met deze wedstrijd is er een einde gekomen aan de eerste seizoenshelft voor Nieuw Heeten. De competitie zal vervolgd worden op 12 februari 2017 met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Deventer. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Alle uitslagen in de klasse 5G van zondag 11 december:

Koninklijke UD – Go Ahead Deventer 0-3
Nieuw Heeten – FC RDC 2-1
Raalte – Wesepe 2-0
V en L – SDOL 1-4
Terwolde – Sallandia 4-0
Sportclub Deventer – Mariënheem 1-0

De tussenstand in de klasse 5G is als volgt:

PositieTeamGespeeldPunten
1Terwolde1327
2Raalte1326
3Nieuw Heeten1326
4Sportclub Deventer1325
5Mariënheem1319
6Wesepe1319
7FC RDC1319
8SDOL1319
9Sallandia1315
10V en L1311
11Go Ahead Deventer138
12Koninklijke UD135

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.