tweede kamer wil snellere trekkers zonder kentekenplicht

Bij het stemmen voor of tegen de kentekenplicht bleek de Kamer zeer verdeeld: 71 stemden tegen en 69 voor het plan. Volgens SGP-kamerlid Dijkgraaf een ‘goede zaak’. Volgens hem zou de kentekenplicht leiden tot hogere kosten voor de landbouw.

Een motie van de VVD om de snelheid van trekkers te verhogen werd wel omarmt door de Kamer. De maximumsnelheid van 25 km/uur zou ervoor zorgen dat cruciale wegen zijn afgesloten voor landbouwverkeer. De regering wil die maximumsnelheid daarom verhogen en in overleg met gemeenten en provincies wegen openstellen voor landbouwverkeer.

Minitster van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, zal niet blij zijn met de uitkomst van vandaag. Ze stelde namelijk dat Nederland zonder de kentekenplicht niet voldoet aan de Europese APK-plicht, wat kan zorgen voor Europese boetes. Ook zegt ze dat de snelheidsverhoging niet kan doorgaan zonder kentekenplicht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.