tweede editie van jump to the beat in marienheem

De eerste editie van Jump to the Beat bracht circa 1.500 bezoekers op de been, waarmee het festival was uitverkocht. Dit jaar is de arena wat vergroot en hopen de dames, allen begin 20 en lid van de Heemruiters, op zo’n tweeduizend bezoekers. Dat komt vast wel goed, zo laten ze al doorschemeren. “We hebben nu al twee keer zo veel kaarten verkocht als vorig jaar op dit tijdstip. We verwachten weer uit te verkopen! Er is ook veel belangstelling van mensen die vorig jaar niet zijn geweest. ‘We hebben het gevoel dat we wel wat hebben gemist’, hebben we al meerdere keren gehoord.”

Het was helemaal nieuw voor hen. Nog nooit hadden ze een feest georganiseerd. Het begon eigenlijk allemaal met Moniek die zich een keer op de tribune van Manege Bartels liet ontvallen het wel een leuk idee te vinden om een feestje te organiseren in de bak. “Gewoon een klein feest, maar later werd het alsmaar groter en groter. We hebben een plan geschreven en zijn ermee naar het bestuur gegaan. Dat wilde ons wel ondersteunen.” Ze pakten het, mede op aandringen van het bestuur van de manege, groots aan. Moniek: “Het was alles of niks. En het is alles geworden.”

Hardstyle

Ze zijn er eerlijk over: de eerste editie kende enkele kinderziektes. Zo verliep de aftocht van het publiek nogal chaotisch. De toestroom naar de garderobe werd te groot. Vervelend vonden ze. “Het lag aan een aantal omstandigheden. De DJ bouwde niet af, het volume bleef hard en toen was het ineens afgelopen. De taps gingen ook tegelijk dicht. De mensen achter de garderobe konden er weinig aan doen.” Maar dat probleem hebben ze dit jaar dus getackeld. “We laten kluisjes komen. Per kluis is er ruimte voor drie à vier jassen. Dus dat moet goed komen!” Andere kinderziektes? Het bier. Lotte: “Dit jaar dus Heineken op de tap!”

Het programma ziet er als volgt uit: 2 Late Mates, NAFFZ, Lady Bee,  Crystal Lake (uit Israël) en headliner Wildstylez. Met die laatste DJ komen de zes jongedames (allen begin 20) ook tegemoet aan de wens van het publiek om ook een stukje hardstyle te programmeren. Oké, niet meteen de ruigste hardstyle en ook hardstyle die wel geschikt is voor een wat breder publiek, maar toch.

Leuk houden

Tijdens het evenement krijgen ze ondersteuning van een zestigtal vrijwilligers. En dan hebben ze de leden van de bouwploeg nog niet eens meegerekend. Ze investeren extra in de aankleding van het geheel. Dit jaar geen led-schermen op het podium, maar een heuse led-wall. Verder wordt er een extra bar gerealiseerd aan de zijkant van de manegebak en als extraatje komt er ook nog een shotjesbar. En zo willen ze voorzichtig blijven uitbreiden. Met misschien zelfs ooit nog eens een tweede arena. “Maar je kunt ook te snel te veel willen. We willen het succes behouden, niet onze hand overspelen. Na dit feest gaan we weer evalueren en de verbeterpunten nemen we volgend jaar ook weer mee.. We willen het leuk houden voor de mensen uit de buurt. Als je grotere namen boekt, moet de entree ook omhoog. We willen het juist graag betaalbaar houden.”

Zie verder staging2.jumptothebeat.nl. Kaarten kosten 12,50 euro. TCR zorgt voor een drietal busroutes. Voor een meerprijs van 7 euro is een retourtje verkrijgbaar.

Foto: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.