toon belevenissen van een raadslid in olst wijhe

Ik ben over deze kwestie door zowel dweilorkest Beatrix (boos), een vertegenwoordiger van de inzamelaars (fanatiek) als door een buurtbewoner (ongerust) aangesproken.  Van een kloof tussen dit gemeenteraadslid en inwoners is geen sprake. Althans niet in de afgelopen weken. En ze spreken je natuurlijk niet voor niets aan. Ze willen, ieder voor zich, bevestiging en actie van dit Olst-Wijhese raadslid. En dat is best lastig want iedereen heeft wel iets van gelijk in deze kwestie.

Beatrix zamelt weliswaar zonder vergunning in maar de gemeente heeft dit lang gedoogd. En dan kan ik mij voorstellen dat een dwangsom rauw op het dak valt. Bovendien heeft de gemeente Beatrix een jaar geleden al beloofd om de kwestie te bespreken met de andere inzamelaars. Beatrix heeft daar niets over terug gehoord. Tegelijkertijd begrijp ik de opstelling van de andere inzamelaars ook. Die gaan door weer en wind de straat op om oud papier in te zamelen. Een oud papier container die er altijd staat is dan een geduchte concurrent. En verder kan een oud papier container troep opleveren. De buren begrijp ik ook.

Wat ik echter niet begrijp is dat deze kwestie maar door dreint. Dorpse problemen vragen niet om dwangsommen en ander gedoe maar om dorpse oplossingen. Wij hebben hier, stuk voor stuk,  te maken met vrijwilligers die hun beste beentje voor zetten in het belang van hun school of vereniging. Het is misschien naïef maar zo’n akkevietje moet al pratende toch opgelost kunnen worden?

Misschien kan Beatrix, in ruil voor een oud papier vergunning,  muziek maken op de scholen tijdens het carnaval of sinterklaas. En als dat een brug te ver is zorg er voor dan dat je zaken netjes af werkt als gemeente. Dit levert alleen maar gedoe op.

En natuurlijk kan ik als raadslid over dit alles officiële mondelinge of schriftelijke vragen stellen aan B. en W. Maar dat doe ik nog even niet. Dorpse problemen vragen om dorpse oplossingen. Aan tafel!

Toon Schuiling

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.